2012. május

Május hónapban folytatjuk az elõzõ évben megkezdett „Hogyan védhetjük meg természeti értékeinket, hogy unokáink is láthassák” címû LEADER programunkat. Az akció során érdekes, a népi hagyományokat felelevenítö, a természet értékeit bemutató eseményre kerül sor a Molnár réten.


2012. április 23.

Április 23.-án délután 14.00 kezdéssel Röszke településen a Föld Napja (április 22.) tiszteletére falutakarítási napot szervezünk. A programban együttmûködünk az Orbán Dénes Általános Iskolával és a Röszkei Polgárõr Egyesülettel. A programhoz bárki kacsolódhat, várjuk a lelkes segítõket!


2012. április-szeptember

Aktuális pályázatunk (Vidékfejlesztési Minisztérium 2011. Zöld Forrás programja keretében) címe : "Miért fontos a biodiverzitás megõrzése - az ökoszisztéma szolgáltatások tükrében?"

A program célja, hogy a Szegedi Kistérségünkben a lakosokkal megismertessük az ökoszisztéma szolgáltatások fogalmát, illetve bemutassuk az összefüggést az ökoszisztéma-szolgáltatások fenntartása és a biológiai sokféleség megõrzése között. Gyakorlati tapasztalásokkal segítjük a fölismerést. Azt várjuk, hogy az ismeretek bivülésével, annak arányában felértékelõdik a vidéki természet magán- és közhaszna.


2012. tavasz

Több fórumon bemutattuk a „Mit tehetünk a biológiai sokféleség védelmének érdekében?”címû Zöld Forrás programunk (K – 36 – 10 – 00016 B) támogatásával elkészült oktatási segédanyagunkat.

A kiadványunk címe: A biodiverzitás monitorozása a közoktatásban. Hogyan kapcsolódhatnak diákok a biológiai sokféleség állapotának és változásainak hosszú távú megfigyeléséhez?

2012. április 18. Gömörszõlõs, Biodiverzitás workshop
2012. április 13. Röszke, Kaán Károly verseny
2013. március 15-18. Bugac, Környezet-és Természetvédõ Szervezetek 22. Országos Találkozója
>>>
2012. február 18. Kecskemét, Kiskunsági Nemzeti Park Természet Háza, Dél-Alföldi Ökoiskolák Fóruma
2011. december 13. Szekszárd, PTE, Fenntarthatóság-Klímatudatosság-Monitoring konferencia


2012. január

Kedves Kollégák!
Kedves Környezeti nevelõk!

Eljött a 2012. esztendõ, amikor is az országos Kaán Károly verseny XX. évi rendezvényeinek szervezését megkezdjük.
A csatolmányokban minden szükséges információt megadok a versenyre való felkészüléshez és jelentkezéshez .
A rendezvényt az elõzõ évekhez hasonlóan fogjuk megtartani. Kérek mindenkit, hogy vegyen részt a versenyen, találkozunk április 13-án és töltsünk együtt egy kellemes napot a gyönyörûen felújított Röszkei Petõfi Sándor Mûvelõdési Házunkban.
Üdvözlettel az országos verseny Csongrád megyei döntõjének szervezõi nevében:

Sára Endréné
a Beretzk Péter Természetvédelmi Klub elnöke

az év fája és madara
Kaán Károly életrajza
a Kaán Károly XX. versenye
nevezési lap

a megyei döntõ eredményei


2013-as híreink: 2 1
2012-es híreink: 2 1